Típus:
Ártól:
Település:
Árig:
Állapot:
Azonosító:
Rendezés: Véletlenszerü (random)
 
Rendezés: Legújabb
 
Rendezés: Legolcsóbb
 
Rendezés: Legnagyobb alapterület
Zalaegerszeg, Egerszeghegy, zártkert
Zalaegerszeg, Egerszeghegy, zártkert - Zalaegerszegen Egerszeghegyen hegyi ingatlan eladó. Hétvégi ház.  www.dashaus.hu
2.899.999 Ft.
Zala megye, Zalaegerszeg Egerszeghegy, aszfaltos úton könnyen megközelíthető, busz közeli, hegyi zártkerti ingatlan, pince, szőlő és gazdasági épület telekkel eladó. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Belváros, lakás
Zalaegerszeg, Belváros, lakás - Eladó lakás Zalaegerszeg Belváros. www.dashaus.hu  Zala megye
22.499.999 Ft.
Zala megye, Zalaegerszeg belvárosban a magasföldszinti eladó tégla lakás, akár orvosi rendelőnek, vagy otthonnak, irodának - vállalkozásnak, vagy egyszerre mindkettőnek is jó lehet. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Landorhegy, ikerház
Zalaegerszeg, Landorhegy, ikerház - Eladó Ikerház Zalaegerszeg Landorhegyen - www.dashaus.hu
8.499.999 Ft.
Panellakás helyett kertes Ingatlan? Zalaegerszeg Landorhegy téglaépítésű, Zártkerti Ikerház, gazdasági épület, egyik fele eladó Zala megye. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Belváros, kereskedelmi, üzleti, iroda ingatlan
Zalaegerszeg, Belváros, kereskedelmi, üzleti, iroda ingatlan - Eladó ingatlan Zalaegerszeg. www.dashaus.hu
88.999.999 Ft.
Zala megyében Zalaegerszeg, belváros kétszintes téglaépítésű épület (műhely, udvar és garázs), közművesített területen eladó. Jó lehet Ipari, Kereskedelmi, Szolgáltatói, Irodai célra. www.dashaus.hu
Zalaegerszeg, Belváros, kereskedelmi, üzleti, iroda ingatlan
Zalaegerszeg, Belváros, kereskedelmi, üzleti, iroda ingatlan -  Eladó belvárosi lakás irodának is Zalaegerszegen! www.dashaus.hu
22.499.999 Ft.
Az eladó Zala megyei, Zalaegerszegi, belváros központi háromszobás tégla lakás, akár otthonnak, irodának, vállalkozásnak, vagy albérlet kiadásra is jó lehet. www.dashaus.hu

Ingatlanok

Találatok szűkítése
Típus:
Kategória:
Állapot:
Ártól:
...-ig:
Megye:
Alapterülettől:
...-ig:
Település:
Építőanyag:
Fűtés:
Városrész:
Szobaszám:
Rendezés:
Megjelenés (csökkenő, növekvő); Ár (csökkenő, növekvő); Alapterület (csökkenő, növekvő); Azonosító (csökkenő, növekvő)
0 találat


Ingatlanok - Zalaegerszeg
Jelenleg nincs a keresésnek/szűkítésnek megfelelő találat!
Zalaegerszeg

Állást keres?

Ingatlanpiaci hírek, ingatlan, lakás, családi ház árak Zalaegerszeg, Zala megye

Ingatlankereső ügyfeleink Zalaegerszegen sürgősen lakásokat keresnek, cirkó fűtésest , konvektorost, házközponti fűtésest, kertes sorházakat, kocka és egyéb családi házakat, teljes felújításra szorulót is, zártkerti lakható hétvégi házakat.
Ügyfeleink sürgősen keresnek 1-2 szobás lakásokat, olcsó garzon lakásokat Zalaegerszegen.

Érdeklődés: 30/3140123, Das Haus Ingatlaniroda, Sipos András Ingatlanközvetítő. www.dashaus.hu


Ingatlan Zalaegerszeg a Facebookon

 

Cikkek Zalaegerszeg ingatlanpiaca és egyéb érdekes zalaegerszegi hírek Időrendi sorrendben:


Zalaegerszegi további régebbi ingatlanpiaci hírek


Zalaegerszeg látnivalói közül:


Azáleás völgy Zalaegerszegen videó.

Zalaegerszegi karácsonyi fények.

Jönnek a „kisbefektetők”, de mit vesznek meg? Zalaegerszegi ingatlanpiac. 

Keresleti szempontból az utóbbi években változás állt be az ingatlanpiacon: már nem a legkisebb lakásokat keresik főként, hanem a legalább 3 lakószobával rendelkező, 65-70 m2-es ingatlanokat. Elsősorban vagy a nagyon olcsó, régebbi árakhoz képest mélyen ár alatt megvásárolható, teljes felújításra szoruló kisebb, vagy a modern, pár éves, újszerű ingatlanokat veszik meg.

Folyamatos a fejlődés Zalaegerszegen: szépül a történelmi városmag, megújulnak a város belső részeinek avult házai, épülettömbjei. Több nagyszabású felújítási munkálat is zajlott a közelmúltban: a korábban elkészült belvárosi, Kossuth úti felújítási munkálatokat a Göcseji és Mártírok utak kereszteződésének rekonstrukciója követte, amely a napokban fejeződött be. A ságodi városrészen található Aquapark és Termálfürdő sok Zalaegerszegre látogató vendégnek nyújt tartalmas szórakozást az egyéb számos kikapcsolódási lehetőségen kívül. A kereskedelmi láncok jó része megtalálható a városban, illetve bevezető útjai mentén. A legjelentősebb multinacionális világcég a Flextronics, amely több ezer embernek ad munkát a városban – sorolta Sipos András, a Das Haus ingatlanközvetítő iroda tulajdonosa, az ingatlanmagazin.com szakértője a pozitívumokat Zalaegerszeg kapcsán.  De lássuk, mi a helyzet az ingatlanpiacán!

Estek az árak

A válság előttihez képest 10-20 százalékkal olcsóbbak az ingatlanok, de a rossz helyen lévő (elsősorban külvárosok), korszerűtlen házak esetében ez az arány nagyobb is lehet, akár a 30-40 százalékot is elérheti. A kereslet jócskán mérséklődött mind a lakások, mind a házak és telkek piacán, mivel az építkezések száma is lecsökkent.

Egyre nagyobb számban jelennek meg eladóként azok a tulajdonosok, akik már alig tudják fizetni a hitelüket, vagy előre gondolkodva elkezdik hirdetni az ingatlanjukat, amíg még fizetőképesek. Ugyanakkor persze az is gyakran jelentkező probléma, hogy az árfolyamváltozás miatt nem tudják eladni az ingatlant, hiszen mikor végre megjelenik egy lehetséges vevő, kiderül, hogy a fennálló hiteltartozás meghaladja az általa megajánlott összeget.

Jönnek a „kisbefektetők”

Vásárlóként megjelent egy úgynevezett “kisbefektetői réteg”, akik a pénzüket nem a bankban, hanem olcsón vásárolva – a majdani áremelkedésben bízva -, ingatlanban szeretnék fialtatni. Ők az alkalmas pillanatra várnak, amikor az általuk elképzelt árért tudnak vásárolni. Jellemzőjük, hogy készpénzzel rendelkeznek, vagy készpénz mellé csak egy kevés hitelt vennének fel. Olyanok is akadnak közöttük, akik eladták az ingatlanjukat és ennek köszönhetőn áll nagy részben vagy teljes egészében rendelkezésükre a vételár.

Általánosságban elmondható, hogy nemcsak a kisbefektetői réteg vár a jó vételekre, hanem jelenleg a vevők többsége. Egyrészt azt figyelik, hogy egy-egy eladó mikor enged az árból hiteltartozás miatt, másrészt néha csak azért várnak, mert rájöttek, hogy ők is tudnak alkudni a kiszemelt lakás árából, ezáltal viszont engedhetnek eladandó lakásuk árából.

Nem sürgős minden eladónak

Sipos András azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy számos eladónak nem sürgős az értékesítés, és éppen ezért nem hajlandóak nagy árengedményre. (Az is előfordul persze, hogy szükségük van az alku nélküli vételárra a továbblépéshez.) Ez az eladói réteg vagy nem rendelkezik hitellel, vagy stabilan fizetőképes, és másik lakásba, lakásból családi házba költözne, esetleg építkezne.

Mit keresnek a városban?

Keresleti szempontból az utóbbi években változás állt be az ingatlanpiacon: már nem a legkisebb lakásokat keresik főként, hanem a legalább 3 lakószobával rendelkező, 65-70 m2-es ingatlanokat. Elsősorban vagy a nagyon olcsó, régebbi árakhoz képest mélyen ár alatt megvásárolható, teljes felújításra szoruló kisebb, vagy a modern, pár éves, újszerű ingatlanokat veszik meg.

Lakások esetében legkeresettebbek a cirkófűtéses, újszerű, maximum 10 éve épült, erkélyes, 1-2, esetleg 3. emeleti, 1 szoba + nappalistól a 2 szoba + nappalisig terjedő szobaszámú lakások. Családi házak esetében szintén a pár éve, amerikai stílusban épült, egyszintes, 3 szoba + nappalis családi házak a kedveltek.

Hol keresnek?

Zalaegerszegen a legnépszerűbb városrész lakások esetében a Kertváros, ezen belül a Göcseji Pataki Ferenc, Nemzetőr, Cinke utcák és környékük. Előbbinél a cirkós és konvektoros lakások, a Nemzetőr utcában a központi fűtéses lakások a keresettek. A házak esetében az Olajmunkás, a Csendes és a Balassi Bálint utcák és környéke kedvelt.

A belvárosban az ár és keresettség tekintetében legelöl a Bíró Márton, Mártírok, Ady utcák és környéke áll. Itt elsősorban a pár éves, cirkós lakásokat, valamint régi és újabb házakat keresik. Szintén kedvelt a Kosztolányi utca és környéke, ahol az olcsóbb árfekvésű, téglaépítésű, konvektoros lakások a kelendők. A központi fűtéses lakások a Berzsenyi és a Vizslaparki utcában a legkeresettebbek. A Belvárosban és környékén a házakat is keresik, az említett utcákon kívül népszerűek még a Vörösmarty utca és a Püspöki Grácián utcák és környéke.

A Kertváros és Belváros után keresettség szempontjából a Landorhegy következik. Ebben a városrészben az 1-2 szobás, konvektoros lakások a kelendők. Központi fűtéses lakás elég nagy számban található errefelé. A 4 illetve a 10 emeletes házakban is vásárolják őket, igaz olcsóbban, mint az egyedi gázfűtéseseket, hacsak nem teljesen felújítottak.

A Páterdomb az eddig említett városrészek után következik csak népszerűségben, és alacsony az érdeklődők száma. Családi házak esetében népszerűek még a Gólyadomb, Jánkahegy, Becsali, Egerszeghegy és Ebergény egyes részei, valamint modern családi házak vagy olcsóbb árfekvésű 8-10 millió forint körüli házak esetében a külvárosi részek is.

Zalaegerszegen a Kertvárosban és a Belvárosban a legmagasabbak a lakásárak, családi házak esetében ugyanez elmondható azzal, hogy egyes részeken, utcákban a Landorhegy fölött, valamint a Gólyadombon a házárak meghaladják a Kertvárosi és Belvárosi értéket.

A belváros egyes részei még nem igazán kedveltek, bár folyamatos a rehabilitáció. Ez főleg a Jákum utca, a piac és a futballstadion környékéről mondható el. A Landorhegyen is található egy-két nem túl népszerű utca, mint pl. Egry József és a Kispest utcák, bár egyre kevésbé van oka ennek, hiszen mostanra jórészt megváltozott a lakók összetétele.

Újépítésűek piaca

Zalaegerszegen kevés az új lakás, és ez a kevés is lassan kel el. Jelenleg nincsenek új lakás beruházások, a régebbiekben található még egy pár új eladó lakás. Az új lakások iránt le is csökkent a kereslet, bár elmondható, hogy mindig van igény rájuk, vannak akik csak új lakást akarnak vásárolni, de jóval kevesebben, mint a válság előtt. Főként a készpénzes, valamint készpénzzel rendelkező + kisebb hitelt felvevő ügyfelek érdeklődnek.

Telkek

A telekpiac esetében Sipos András jelezte, hogy kevés a jó adottságú építési telek, főként a belvárosban elsősorban meglévő ház bontásával lehet telekhez jutni. A várost körülvevő dombokon és a külvárosokban már nagyobb eséllyel lehet jó adottságú telket találni, 4-8 millió körüli áron. Ezeken a részeken is előfordul azonban, hogy a telken álló régi épületet lebontják, és a helyére építenek egy teljesen újat.

Bérleti piac

A zalaegerszegi albérleti piacról elmondható, hogy erősen keresleti jellegűvé vált a multinacionális cégek megtelepedésének köszönhetően. Ezekhez a cégekhez folyamatosan érkeznek az egész országból a munkavállalók, akiknek folyamatosan biztosítani kell a lakhatást. Ezt az igényt pedig egyre nehezebb kielégíteni – jegyezte meg Sipos András.

Forrás: ingatlanmagazin.com  2011.

Das Haus Ingatlaniroda a Zalaegerszegi Ingatlanok Specialistája.
2000-óta közvetítünk Zalaegerszegi, Zala megyei ingatlanokat.
Címünk: Zalaegerszeg, Kosztolányi út.9/b, Fdszt.
www.dashaus.hu

 

 

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti-kezelésre vonatkozó irányelveket.